top of page

KUHMALAHDEN TAIDEPAPPILA

Vuonna 1893 rakennettu, viehättävän arkkitehtuurin

omaava Taidepappila on tunnettu ennen kaikkea

kesänäyttelypaikkana, jossa järjestetään usein

taidekursseja ja kulttuuritapahtumia. Useista

muistakiinteistön rakennuksista on tullut loistavia

paikkoja

matkustaville taideinstallaatioille ja "pop up" -

näyttelyille. Jopa rakennuksia ja luontoa yhdistävät

polut tarjoavat paikkoja veistoksille ja taiteellisille

yllätyksille.

Taidepappila tarjoaa taidetyöpajoja, tilausluentoja

jaainutlaatuisen luontokokemuksen. Pappilan

sisä -ja ulkotiloja voi vuokrata yksityistilaisuuksiin, kuten häihin, vuosipäiviin sekä perhe- ja järjestötapahtumiin. Kesäkauden päätöspäivinä juhlimme odotettua Taiteiden yötä musiikin, eloisien esiintyjien ja erinomaisten taiteilijoiden teoksilla.

 

Taidepappila syntyi vuonna 1971, kun nuori keramiikkataiteilija Teemu Luoto osti vanhan pappilan julkisesta huutokaupasta. Historiallinen rakennus toimi hänen ateljeenaan ja kehittyi nopeasti alueen taiteellisen elämän dynaamiseksi keskipisteeksi. Kesätaidenäyttelyitä on pidetty joka vuosi siitä lähtien, ja puistomaisella vanhan pappilan alueella on vaeltanut tuhansia vierailijoita Suomesta ja monista muista maista. Pappilan yhteydessä on myös Teemu Luodon taiteilijakoti ja ateljee. Teemu tunnetaan erityisesti sympaattisista eläinhahmoistaan, joten voit luottaa siihen, että nelijalkaiset perheenjäsenesi ovat aina tervetulleita Taidepappilaan!

Kansainvälistä taiteilijaresidenssi ollaan myös aloittamassa. 2024 saapuvat ensimmäiset  taiteilijat residenssiimme. Taidepappila on yksi Suomen vanhimmista, edelleen toimivista taiteen, taiteilijoiden ja taiteen ystävien kohtaamispaikoista. Toivomme laajentavamme työskentelytiloja ja majoitustiloja osana tätä uutta tarjontaa. Monikielinen henkilökuntamme puhuu suomea, englantia, ruotsia ja espanjaa, joten ota rohkeasti yhteyttä. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja residenssiohjelmista sekä näiden hakuprosessista.

Taidepappila on vuodesta 2024 osa Teemu Luodon elämäntyötä vaalivaa Teemu Luoto taidesäätiötä.

 

NÄIN LÖYDÄT PERILLE


Taidepappilan löydät helposti. Se sijaitsee n. 50 kilometriä Tampereelta ja parin sadan metrin päässä Kuhmalahden kirkolta, Kivisalmentien varrella. 

Olemme avoinna keskiviikosta sunnuntaihin 2.6.-31.8.2024. Aukioloajat ovat 12.00-18.00. Pappilan sisällä on uudistettu ihastuttava kahvila, jossa voit nauttia herkkuja joko sisätiloissa tai ulkona. 

Kuhmalahden Taidepappila

Taidetie 19, 36810 Kangasala, Suomi

+358 41 473 6114


 

bottom of page